1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Tusentals strandsatta i Nepal

Katmandus internationella flygplats är stängd och tusentals turister strandsatta till följd av en händelse i onsdags, då ett plan kanade av flygplatsens enda rullbana. Expertis från Indiens flygvapen finns nu på plats för att flytta planet, en Airbus A330 från Turkish Airlines.(TT)
Publicerad 5 mars 2015

Katmandus internationella flygplats är stängd och tusentals turister strandsatta till följd av en händelse i onsdags, då ett plan kanade av flygplatsens enda rullbana.

Expertis från Indiens flygvapen finns nu på plats för att flytta planet, en Airbus A330 från Turkish Airlines. Skadorna på planet är stora, bland annat demolerades landningsställ, däck och motorer.

De 224 passagerarna evakuerades vid tillbudet och ingen skadades, men nu sitter både de och andra fast i Katmandu, där flygplatsens utrikestrafik inte väntas öppna förrän på fredagsförmiddagen. Enligt uppgifter till nyhetsbyrån AFP är hittills 12 000 passagerare berörda.

Inte bara turister har problem. Nepalesen Rajman Lodh, som ska gästarbeta i Saudiarabien, är rädd att förlora det jobb han inte ens hunnit börja på om han inte kommer iväg snart.

TT