1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

"Tanken på krig är skrämmande"

Internationell säkerhet och terrorism står ovanligt högt på agendan bland väljare i USA inför höstens presidentval. Bland de unga marinkårssoldater som just gått igenom den tuffa grundutbildningen säger många att tanken på krig skrämmer - men att de vill skydda sitt hemland.(TT)
Publicerad 3 mars 2016

De har gått upp klockan fyra varje morgon, krälat i lera, lärt sig grunderna i strid och vapenhantering och oavbrutet blivit skrikna åt. Nu har de precis marscherat in i en jättehangar på Parris Island i South Carolina i sina kamouflagemönstrade uniformer. Alla kvinnor har håret i strikt knut. Liksom männen stirrar de rakt framför sig, till synes oberörda av familjemedlemmarna på läktarna som de inte träffat på tolv veckor.

Om ett år kan de komma att vara i Irak eller något annat oroligt hörn av världen.

””

Väntat länge

Så sjungs nationalsången och plötsligt är soldaterna lediga, fria att krama sin respektive, sina föräldrar eller de släktingar som rest till ön denna soliga dag för att fira de nykläckta marinkårssoldaterna. Sprudlande glädjescener utspelar sig, tårar rinner och kinder smeks.

””

Hon är gravid och längtar efter att få vara tillsammans med sin unge man, som nu ska vara ledig i tio dagar innan han fortsätter sin soldatutbildning.

"Göra världen bättre"

Liksom svärföräldrarna David och Diana McCoy är hon stolt över familjens militär, men hon fruktar dagen då han kanske skickas utomlands. Quinton Fogle själv är lugn.

””
””

Ber hela tiden

En bit bort poserar 25-årige Miguel Negron från Pennsylvania för en selfie tillsammans med sin mamma Flora Gonzalez. Innan han sökte till marinkåren hankade han sig runt på ströjobb, nu har han hittat en mening med tillvaron säger han.

””

Liksom flera andra nyutexaminerade TT möter säger han sig ha stor respekt för USA:s militära insatser, för kampen mot terrorismen i allmänhet och mot den extrema jihadiströrelsen Islamiska staten i synnerhet. Miguel Negron säger att krig är skrämmande, men han vill gärna bli placerad utomlands en längre tid.

20-åriga Raegan Johnon har liknande tankar när det gäller tjänstgöring i andra världsdelar. Hennes mamma, mormor och moster, som rest från hemstaden Midland i Texas, berättar att hon velat bli marinkårssoldat sedan hon gick i sjunde klass och längtat efter den disciplin hon fått uppleva under grundutbildningens "boot camp". Inför utsikten att dottern hamnar i en krigszon säger mamma Candyce Johnson:

””

TT