GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Minst sex döda i tågolycka i USA

Minst sex personer har omkommit och många skadats sedan ett tåg spårat ur på en järnvägsbro söder om Seattle i nordvästra USA. Efter urspårningen hängde flera tågvagnar över en tungt trafikerad motorväg.(TT)
Publicerad 18 december 2017

Olyckan, som inträffade på måndagsmorgonen lokal tid nära staden Tacoma, skedde när järnvägsbolaget Amtrak invigde en ny sträckning genom delstaten Washington. Minst två personer har livshotande skador och antalet dödsoffer befaras stiga. Elva av dem som förts till sjukhus har skador som betecknas som allvarliga, rapporterar nyhetsbyrån AP.

””

Passagerarna tvingades enligt Karnes att slå sönder rutorna för att ta sig ut. Enligt Amtrak fanns 78 passagerare och fem anställda ombord på tåget, som avgick från Seattle med destination Portland.

Minst fem bilar på motorvägen stoppades av det fallande tåget. Det finns rapporter om att människor skadats även på vägbanan, men ingen tros ha dödats där. All vägtrafik har blockerats av tåget, uppger polisen.

Tåget kan ha kört på något som låg på rälsen innan det spårade ur, enligt AP:s källor med insyn i en första preliminär utredning.

TT