1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Ryska ambassaden i Kiev attackerad

Arga demonstranter kastade stenar och ägg mot den ryska ambassaden i Kiev på söndagen efter att först ha krossat flera fönster, slagit sönder bilar och bränt den ryska flaggan. De krävde att den tillfångatagna ukrainska piloten Nadezjda Savtjenko, som misstänks för mord på två ryska journalister, ska släppas.(TT)
Publicerad 6 mars 2016

Arga demonstranter kastade stenar och ägg mot den ryska ambassaden i Kiev på söndagen efter att först ha krossat flera fönster, slagit sönder bilar och bränt den ryska flaggan. De krävde att den tillfångatagna ukrainska piloten Nadezjda Savtjenko, som misstänks för mord på två ryska journalister, ska släppas.

Savtjenko som sitter häktad i den ryska staden Donetsk, ej att förväxla med den ukrainska staden med samma namn, inledde en hungerstrejk i torsdags. Hennes advokat Nikolaj Polozov sade på söndagen att hennes tillstånd var "tillfredsställande".

Två journalister från det ryska public service-bolaget VGTRK, Igor Korneljuk och Anton Volosjin, dödades i bombningar av Luhansk-regionen i östra Ukraina i juni 2014. Ryska åklagare hävdar att 34-åriga Savtjenko deltog i dödandet i egenskap av volontär i en ukrainsk bataljon.

Hon nekar till anklagelserna och hävdar att hon blev kidnappad och smugglad till Ryssland.

TT