1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Få framsteg i Ukrainasamtal

Ukrainas utrikesminister Pavlo Klimkin säger att det inte skett något genombrott under samtalen med hans franska, tyska och ryska kollegor i Paris, som syftar till att få igång den havererade fredsprocessen.(TT)
Publicerad 4 mars 2016

En av huvudpunkterna på dagordningen har varit att försöka få Ukraina att fullfölja sitt åtagande att bana väg för val i rebellfästet Donetsk. Men Klimkin menar att ett fullständigt eldupphör först måste komma till stånd.

””

Den franske utrikesministern Jean-Marc Ayrault hade däremot en något ljusare syn på samtalen. Han lyfter fram att de fyra utrikesministrarna åtminstone enats om att val bör hållas innan slutet av juli.

Ukraina har uttryckt oro för att Moskva skulle utnyttja val i Donetsk till att destabilisera hela landet, och Klimkin vill se åtgärder för att återta kontrollen över gränsen till Ryssland för att stoppa vad han beskriver som inflödet av vapen, ammunition och ryska trupper. Den tyske utrikesministern Frank-Walter Steinmeier klagade efter mötet på bristande samarbetsvilja mellan Ukraina och Ryssland, vars utrikesminister Sergej Lavrov lämnade samtalen utan att ge någon kommentar.

TT