1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Miljoner flyr undan Kinatyfon

Närmare en miljon människor har evakuerats, flyg har ställts in och 30 000 fartyg har sökt hamn för att undkomma tyfonen Chan-Hom som väntas nå land i Zhejiangprovinsen söder om storstaden Shanghai i Kina i dag. Enligt den kinesiska vädertjänsten kan tyfonen vara den starkaste som drabbat provinsen sedan 1949.(TT)
Publicerad 11 juli 2015

Närmare en miljon människor har evakuerats, flyg har ställts in och 30 000 fartyg har sökt hamn för att undkomma tyfonen Chan-Hom som väntas nå land i Zhejiangprovinsen söder om storstaden Shanghai i Kina i dag. Enligt den kinesiska vädertjänsten kan tyfonen vara den starkaste som drabbat provinsen sedan 1949.

Tyfonen har precis nått de första öarna utanför Zhejiangkusten med vindar på upp till 162 kilometer i timmen, men ovädret har redan nu orsakat materiella skador in över land men det finns ännu inga rapporter om människor som skadats. I det område som kommer drabbas bor tiotals miljoner människor.

I Shanghai har myndigheterna utfärdat den näst högsta tyfonvarningen och uppmanar människor att hålla sig inomhus. Fler än 400 flygavgångar från Shanghais flygplats och även bussar och tåg i området har ställts in.

Tyfonen har på sin väg mot Kina slagit hårt mot Filippinerna, där fem människor omkom, och de japanska öarna Okinawa och Miyako där 23 människor skadades och tusentals lämnats utan ström. I Taiwan skadades människor av fallande träd.

TT