1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Man häktad för mord i Syrien

En 45-årig man har häktats i Örebro misstänkt för att ha deltagit i mord på flera män under avrättningslika former i Syrien 2012, rapporterar Expressen. Mannen, som ursprungligen kommer från Syrien, sökte asyl i Sverige 2013 och har fått uppehållstillstånd.(TT)
Publicerad 14 mars 2016

En 45-årig man har häktats i Örebro misstänkt för att ha deltagit i mord på flera män under avrättningslika former i Syrien 2012, rapporterar Expressen. Mannen, som ursprungligen kommer från Syrien, sökte asyl i Sverige 2013 och har fått uppehållstillstånd.

Han ska ha enligt uppgifter i italienska medier ha kommit till Italien 2002. Efter att det syriska inbördeskriget bröt ut trädde han fram som en framstående oppositionell figur, skriver Expressen.

2012 meddelade den exilorganisation han tillhörde att han beslutat att ansluta sig till rebellgruppen Fria syriska armén och det är någon gång i april samma år som han, enligt åklagaren, utfört mord i Idlib i Syrien.

På en film publicerad 2013 syns hur skott avlossas mot flera män som ligger på marken med bakbundna händer. Deras kroppar dumpas sedan i en grop.

45-åringen uppges vara en av gärningsmännen som syns på filmen.

TT