1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Lättad Clinton talar om kärlek

Donald Trump och Hillary Clinton stärkte sina grepp om väljarna under supertisdagen. Men deras medtävlare vägrar ge upp vilket bäddar för en fortsatt lång och smutsig primärvalskamp. I det läget är det intressant att Clinton börjar tala om kärlek, anser bedömare.(TT)
Publicerad 2 mars 2016

En uppenbart lättad Clinton intog talarstolen i Miami i Florida, sedan det stod klart att hon vunnit sju viktiga delstater under supertisdagen.

””

Ny ton

””

Efter att Clinton tvingats ut på den sakpolitiska vänsterkanten av motståndaren Bernie Sanders har hon de senaste dagarna testat sitt kärleksbudskap. I söndags talade hon i två kyrkor i Memphis i Tennessee om vikten av tro och att vara vänlig.

””
””

"Fel" spridning

När det gäller Clintons rival, den oberoende senatorn Bernie Sanders, så hade han en relativt bra supertisdag. Han vann som väntat i sin hemstat Vermont men även i Oklahoma, Minnesota och Colorado.

””

Svårt komma i kapp

Sannolikheten att höstens presidentkandidater heter Donald Trump och Hillary Clinton har vuxit avsevärt i och med supertisdagen, konstaterar Daniel Schatz, doktorand i statsvetenskap och forskare vid Columbia University i New York.

””

En klyfta har uppstått mellan Republikanernas partietablissemang och väljarkåren, där en stor del av väljarna vill se Trump som kandidat i höst - trots att han inte presenterat en detaljerad valplattform - medan ledande företrädare i partiet vill stoppa detta. Vad Republikanerna missat är väljarnas frustration över ett allt större avstånd mellan dem och det politiska etablissemanget, vilket gynnat en kandidat som Trump, påpekar Schatz.

””

TT