1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Jihadister dödade i eldstrid på Sinaihalvön

Egyptiska säkerhetsstyrkor har dödat 15 personer i en eldväxling med misstänkta jihadister. Männen dödades i närheten al-Arish, huvudstad i Sinaihalvöns norra administrativa region.(TT)
Publicerad 3 oktober 2018

Egyptiska säkerhetsstyrkor har dödat 15 personer i en eldväxling med misstänkta jihadister. Männen dödades i närheten al-Arish, huvudstad i Sinaihalvöns norra administrativa region.

De beväpnade männen, varav en beskrivs som en hög ledare, tros ha planera att attackera vägspärrar i regionen i samband med årsdagen av Egyptens och andra arabländers anfall mot Israel den 6 oktober 1973, enligt säkerhetskällor.

Det finns inga uppgifter om vilken grupp de dödade männen tillhörde. Inte heller om några regeringssoldater skadades eller dödades i sammandrabbningen.

Polisen beslagtog en rad automatvapen i samband med räden mot gruppen.

President Abd al-Fattah al-Sisi beordrade i november i fjol militären att slå ned det extremistiska islamistiska upproret i regionen inom tre månader. Orden, som inte lett till att extremisterna nedkämpats, kom efter en terrorattack mot en moské i Sinai som krävde över 300 liv.

Hundratals poliser och säkerhetsstyrkor har dödats av jihadister sedan 2013.

TT