1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Halshuggningsvideo från Boko Haram

Den extrema islamistgerillan Boko Haram i Nigeria har lagt ut ett filmklipp på nätet som förefaller visa hur de halshugger två män. Klippet väcker oro, inte bara på grund av sin grymhet, utan också eftersom det är relativt välproducerat.(TT)
Publicerad 3 mars 2015

Den extrema islamistgerillan Boko Haram i Nigeria har lagt ut ett filmklipp på nätet som förefaller visa hur de halshugger två män. Klippet väcker oro, inte bara på grund av sin grymhet, utan också eftersom det är relativt välproducerat. Det skulle kunna tyda på att gruppen låter sig inspireras av jihadisterna i Islamiska staten. Filmens äkthet och dess produktionsdatum har dock inte verifierats.

På filmen tvingas en av männen "erkänna" att han har tagit emot pengar från regeringen för att spionera på Boko Haram. Själva halshuggningen filmas inte, däremot de halshuggna kropparna.

Boko Haram strider mot den nigerianska regeringen och försöker etablera en islamistisk stat i området runt Tchadsjön. Gruppen har dödat tusentals människor och kidnappat flera hundra.

TT