1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Förrymda ebolapatienter utlöste larm

Larmet gick i hela landet när två ebolapatienter plötsligt var borta från ett behandlingscenter i utkanten av Sierra Leones huvudstad Freetown. Det var en 32-årig kvinna och en åttaårig flicka som försvann. De två - som inte ska vara släktingar - hittades efter några timmar och återfördes till centret.(TT)
Publicerad 13 juli 2015

Larmet gick i hela landet när två ebolapatienter plötsligt var borta från ett behandlingscenter i utkanten av Sierra Leones huvudstad Freetown.

Det var en 32-årig kvinna och en åttaårig flicka som försvann. De två - som inte ska vara släktingar - hittades efter några timmar och återfördes till centret. Nu arbetar myndigheterna med att kartlägga vilka de kan ha träffat på under sin frånvaro.

Sierra Leone har haft nära 4 000 dödsfall i ebola under den omfattande epidemi som bröt ut i fjol. Smittspridningen avtog under våren men nya fall har fortsatt att rapporteras.

Totalt har minst 27 600 smittats under ett drygt år i Västafrika, och minst 11 253 har avlidit i blödarfebern. Övriga drabbade länder är främst Guinea och Liberia.

TT