GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Fler än tusen migranter till Spanien i helgen

Under den gångna helgen har fler än tusen migranter anlänt till Spanien över Medelhavet, rapporterar spanska public service-bolaget RTVE.(TT)
Publicerad 23 juli 2018

Under den gångna helgen har fler än tusen migranter anlänt till Spanien över Medelhavet, rapporterar spanska public service-bolaget RTVE.

I fredags kom 450 människor i land, och på lördagen räddades ytterligare 329 i Gibraltar sund och Alboránsjön, den del av Medelhavet som ligger precis innanför sundet. I söndags räddades 465 personer ur ett tjugotal mindre båtar.

Allt fler flyktingar och migranter söker sig till Spanien efter det att Italien kraftigt skärpt sin flyktingpolitik. Sedan främlingsfientliga Lega och populistiska Femstjärnerörelsen bildade regering tidigare i somras har fartyg med migranter hindrats från att lägga till i italienska hamnar. Regeringen i Rom har också slutit ett omstritt avtal med kustbevakningen i Libyen, för att hindra människor från att lämna det krigshärjade landet.

Av de drygt 50 000 migranter som tagit sig över Medelhavet till Europa hittills i år har fler än 18 000 anlänt till Spanien, enligt Internationella migrationsorganisationen (IOM).

TT