1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Fängelse för grovt utnyttjande

Østre Landsret i Danmark frikänner två män i städbranschen från människohandel genom att ha tvingat rumäner till tvångsarbete. Men de två, far och son, undgår inte fängelsestraff. Landsretten skärper faderns straff till tre års fängelse och sonen döms till två års fängelse för grovt utnyttjande.(TT)
Publicerad 4 mars 2015

Østre Landsret i Danmark frikänner två män i städbranschen från människohandel genom att ha tvingat rumäner till tvångsarbete. Men de två, far och son, undgår inte fängelsestraff.

Landsretten skärper faderns straff till tre års fängelse och sonen döms till två års fängelse för grovt utnyttjande.

Männen hyste flera rumäner som bodde under besvärliga förhållanden i ett garage i Helsingør. Via övervakningskameror kunde männen följa rumänernas förehavanden. De blev systematiskt utnyttjade och var underbetalda vid städning på institutioner i Nordsjälland och verksamheter i Jylland.

Åklagarmyndigheten kom fram till att det var en form av tvångsarbete som kan betraktas som människohandel. Retten i Helsingør underkände den beskrivningen förra året. Østre Landsret anser inte heller att den paragrafen i strafflagen kan tillämpas i fallet.

TT