1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Expert: MH370 landades kontrollerat

Piloten på det malaysiska passagerarflygplanet MH370 kan ha genomfört en kontrollerad landning i havet, säger den världsledande flygsäkerhetsexperten Larry Vance i det australiska tv-programmet 60 Minutes, rapporterar BBC. Larry Vance har tittat på fotografier av en upphittad vingklaff från MH370.(TT)
Publicerad 1 augusti 2016

Piloten på det malaysiska passagerarflygplanet MH370 kan ha genomfört en kontrollerad landning i havet, säger den världsledande flygsäkerhetsexperten Larry Vance i det australiska tv-programmet 60 Minutes, rapporterar BBC.

Larry Vance har tittat på fotografier av en upphittad vingklaff från MH370. Flygplansdelens skador tyder på att vingklaffarna var nedfällda för landning när flygplanet nådde vattenytan, enligt Vance.

Även Peter Foley, chef för den australiska sökinsatsen, säger till tv-programmet att skadorna på vingklaffen ger stöd åt teorin att flygplanet landades kontrollerat i havet.

MH307 försvann den 8 mars 2014. Ombord fanns 239 människor. Det resterande flygplansvraket har ännu inte återfunnits trots en omfattande sökinsats i södra Indiska oceanen.

TT