1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

EU-grupp vill bli av med AfD

Tyska partiet Alternativ för Tyskland (AfD) började som ett anti-europarti, men har allt mer blivit ett anti-invandringsparti. Och nu har gruppkamraterna i EU-parlamentet tröttnat. "ECR.  .  . har inbjudit AfD att lämna gruppen senast den 31 mars.(TT)
Publicerad 10 mars 2016

Tyska partiet Alternativ för Tyskland (AfD) började som ett anti-europarti, men har allt mer blivit ett anti-invandringsparti.

Och nu har gruppkamraterna i EU-parlamentet tröttnat.

"ECR. . . har inbjudit AfD att lämna gruppen senast den 31 mars. Annars kommer en motion att läggas fram om att utesluta dem", skriver partigruppen i ett uttalande.

ECR (Europeiska konservativa och reformister) domineras av brittiska Tories och polska Lag och rättvisa, men har även Dansk Folkeparti och Sannfinländarna som medlemmar.

AfD fick in sju ledamöter i EU-parlamentet i valet 2014. Fem av dem har dock brutit sig ur och bildat ett eget parti, Alfa, efter missnöje över AfD:s politiska svängning. De två kvarvarande AfD-ledamöterna anklagar nu Tysklands förbundskansler Angela Merkel för att ha pressat fram hotet om uteslutning.

TT