1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Det blir inga direktsamtal i Genève

FN-sändebudet till Syrien, Staffan de Mistura, förutser en utspridd start på fredssamtalen i Genève nästa vecka. Han säger till den arabiska tidningen Al Hayat att deltagarna anländer olika dagar till "indirekta möten". Han räknar med en start den 10 mars, då processen presenteras.(TT)
Publicerad 5 mars 2016

FN-sändebudet till Syrien, Staffan de Mistura, förutser en utspridd start på fredssamtalen i Genève nästa vecka. Han säger till den arabiska tidningen Al Hayat att deltagarna anländer olika dagar till "indirekta möten".

Han räknar med en start den 10 mars, då processen presenteras. Det blir inga direkta möten mellan de deltagande grupperna.

””

Kontakterna mellan grupperna sker via FN-tjänstemän.

Den nya ansträngningen för att få fart på samtalen sker efter att eldupphör inleddes för en vecka sedan. Strider fortsätter dock i delar av Syrien, eftersom militanta jihadistgrupper som Islamiska staten och Nusrafronten inte omfattas av överenskommelsen.

Nedtrappningen av våldet gör det lättare att nå fram med hjälpleveranser i delar av landet, men de Mistura anser att det måste ske effektivare.

TT