1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Desperata vittnesmål från Syrien

Nya flygbombningar har krävt 25 människoliv i Aleppo. Samtidigt skickas desperata nödrop ut från andra delar av landet. - Var är det internationella samfundet? Var är den muslimska världen? Var är de muslimska lärda?(TT)
Publicerad 12 oktober 2016
””

I armarna har han två skräckslagna barn som, liksom honom själv, är täckta av damm. Filmklippet är bara ett av många vittnesmål från krigets fasor som kontinuerligt strömmar ut från Syrien via sociala medier - i det här fallet från staden Talbiseh norr om Homs i västra Syrien som i början av veckan utsattes för flyganfall, enligt aktivister riktade mot bostadsområden.

På onsdagen fortsatte vidare den syriska regeringen och Ryssland sin offensiv för att ta kontroll över staden Aleppo. Räddningsorganisationen Vita hjälmarna, som verkar i rebellkontrollerade områden, rapporterade att 25 människor dödats, varav 15 på en marknad, när bomber föll över civila områden, enligt Reuters.

Det brittiskbaserade oppositionella Syriska människorättsobservatoriet rapporterade även om kraftigt bombardemang i rebellkontrollerade östra Ghouta nära huvudstaden Damaskus.

Väst har fördömt den syriska regeringen och Ryssland för de senaste veckornas attacker som i huvudsak riktats mot Aleppo. Trots att de nekar till riktade angrepp mot civila har Frankrike och USA begärt en utredning kring vad de anser är krigsbrott begångna av syriska styrkor med understöd av ryska flyganfall.

TT