1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Colombia missar fredsdatum

Mer tid behövs för att få till stånd ett varaktigt fredsavtal mellan den colombianska regeringen och Farcgerillan. Båda parter är överens om att det inte är realistiskt att underteckna ett dokument den 23 mars för att få slut på den 50 år långa och blodiga konflikten.(TT)
Publicerad 10 mars 2016

Mer tid behövs för att få till stånd ett varaktigt fredsavtal mellan den colombianska regeringen och Farcgerillan. Båda parter är överens om att det inte är realistiskt att underteckna ett dokument den 23 mars för att få slut på den 50 år långa och blodiga konflikten.

Redan tidigare i veckan förklarade den colombianske presidenten Juan Manuel Santos att han inte tänkte underteckna ett "dåligt avtal" bara för att ett självpåtaget datummål ska gälla. Dagen därpå meddelade Farcgerillans förhandlareJoaquín Gómez att han instämmer i den bedömningen.

””

Fredssamtalen mellan den colombianska regeringen och vänstergerillan Farc inleddes i november 2012. Samtalen förs i Havanna i Kuba.

Konflikten beräknas ha krävt mer än 200  000 människoliv sedan 1964. Omkring sex miljoner tros även ha fått fly från sina hem.

TT