1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Republikanerna i viktig debatt

Det var betydligt färre attacker och mer artighet än tidigare, när de fyra kvarvarande republikanska presidentaspiranterna möttes i en debatt i Florida. En av de viktigaste frågorna var hur en bra handelspolitik skulle utformas.(TT)
Publicerad 11 mars 2016

En av de viktigaste frågorna var hur en bra handelspolitik skulle utformas. Trump uppgav att hans mål är att uppmuntra produktion på hemmaplan i USA och kan tänka sig att införa avgifter för vissa importer.

Men motståndaren Ted Cruz anser att det bara skulle göra priserna högre för de amerikanska konsumenterna.

””

Presidentlik

Trump, som kan få ett ännu fastare grepp om nomineringsprocessen om han vinner Florida och Ohio nästa vecka, försökte framstå som mer presidentlik i debatten:

””

Den två timmar långa debatten inleddes med en sansad diskussion om illegal invandring, socialförsäkring och fri handel.

Primärvalen i de stora och viktiga staterna Florida, Ohio och Illinois äger rum i början av nästa vecka.

Florida och Ohio

För Marco Rubio, Ted Cruz och John Kasich är Trump den som måste besegras. Trump har nu vunnit i 15 av 24 delstater och har också självsäkert påstått att han ska vinna i Rubios hemdelstat Florida och i Kasichs Ohio.

””

Om Rubio inte lyckas på hemmaplan är det sannolikt ingen idé för honom att fortsätta. Och Trump har betydligt större stöd bland republikanerna i staten, enligt en färsk opinionsundersökning, med 43 procent av rösterna mot Rubios 20.

Donald Trump avslöjade under debatten att tidigare rivalen Ben Carson, som hoppade av nomineringsprocessen i förra veckan, kommer att ge den omstridde affärsmannen sitt stöd. Det kan hjälpa Trump att vinna över fler konservativa Republikaner, som tvivlar på att han är en av dem. Beslutet ska ha tagits vid ett möte mellan Carson och Trump i Florida.

TT