1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Hundratusentals barn drabbade av skalven

Chockade, traumatiserade och skilda från sina familjer. Hundratusentals barn har drabbats av jordskalven i Indonesien. Minst 600 000 barn har påverkats av skalven, enligt Rädda Barnen.(TT)
Publicerad 4 oktober 2018

Minst 600 000 barn har påverkats av skalven, enligt Rädda Barnen.

””
””

Hundratusentals människor på Sulawesis östkust i Indonesien har brist på mat och vatten efter jordskalven. Butiker har plundrats i regionens största stad Palu, och många har sökt sig till flygplatsen i desperation för att försöka lämna området.

Strax över 1 400 människor har omkommit, 2 500 skadats och drygt 100 personer saknas. Antalet omkomna befaras öka då merparten av dödsfallen har bekräftats i Palu, samtidigt som eventuella döda i mer avlägsna områden inte har kunnat räknas eftersom vägarna dit har blockerats av jordskred.

Den indonesiska regeringen avböjde inledningsvis internationell hjälp med hänvisning till att landets militär kunde hantera situationen. Men när katastrofens vidd blev känd tackade president Joko Widodo motvilligt ja till hjälp från andra länder och utländska hjälporganisationer.

TT