1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Bokhandlare tillbaka i Hongkong

En av de fem bokhandlare som försvann i höstas under mystiska omständigheter har återvänt till Hongkong. Lui Por har bett polisen där att lägga ner utredningen om hans försvinnande men "vägrar ge några ytterligare detaljer". Lui Por har inte heller begärt någon ytterligare hjälp av myndigheterna, skriver CNN.(TT)
Publicerad 5 mars 2016

En av de fem bokhandlare som försvann i höstas under mystiska omständigheter har återvänt till Hongkong. Lui Por har bett polisen där att lägga ner utredningen om hans försvinnande men "vägrar ge några ytterligare detaljer". Lui Por har inte heller begärt någon ytterligare hjälp av myndigheterna, skriver CNN.

De fem männen, däribland svensken Gui Minhai, har kopplingar till Hongkong-förlaget Mighty Current och dess butik Causeway Bay Books som sålde förbjudna böcker om ledarna i Peking. Bokhandlarnas försvinnanden har utlöst protester och internationell kritik.

Förra helgen framträdde Lui Por och två av de andra förläggarna i kinesisk tv med erkännanden om att de hjälpt Gui Minhai att skicka böcker till Kina.

TT