1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Oklart om alkohol när kungen sörjs

Det råder landssorg i Thailand efter kungens död. Men exakt hur det påverkar törstiga turister är oklart. - Vi får se vad som händer framöver, säger Kent Holmgren, svensk krögare och hotellägare på den turisttäta ön Phuket.(TT)
Publicerad 14 oktober 2016

Officiell sorg är utlyst i ett år efter kung Bhumibol Adulyadejs bortgång, och Thailands juntaledare Prayut Chan-O-Cha har bett landets invånare att avhålla sig från nöjen och festligheter i 30 dagar.

Vad det sistnämnda innebär är i praktiken är svårt att avgöra.

””
””

Oklart om alkohol

Rapporterna om vad som gäller angående "nöjen och festligheter" är något motsägelsefulla i de lokala medierna. Tidigare har dödsfall i kungafamiljen följts av stoppad alkoholförsäljning i barer och affärer, enligt BBC News. Samtidigt skriver Khaosod English att "alkohol kommer att serveras under de vanliga tiderna" efter kungens död.

Just nöjen och festligheter är till stor del vad Phuket i södra Thailand går ut på för många svenska resenärer - och vid lunch lokal tid på fredagen var mycket som vanligt på ön.

””

Svartvit tv

Svenska ambassaden i Bangkok rekommenderar resenärer att respektera sorgeperioden. "Att agera på ett sätt som kan uppfattas vanära kungahuset betraktas i Thailand som ett allvarligt brott", skriver ambassaden på sin sajt.

Kent Holmgren tror dock att landssorgen märks mer i storstäderna än vid kusten. Han har inte nåtts av några råd eller order från de lokala myndigheterna.

””

TT