1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Åtalas för att ha slängt ned stenblock på bil

Två 18-åriga män i Tyskland åtalas för mordförsök efter att ha kastat ned ett granitblock, stort som en fotboll, från en motorvägsbro på en passerande bil. En dansk kvinna i bilen skadades allvarligt. Händelsen inträffade i maj nära gränsstaden Padborg, på den tyska sidan.(TT)
Publicerad 7 oktober 2018

Två 18-åriga män i Tyskland åtalas för mordförsök efter att ha kastat ned ett granitblock, stort som en fotboll, från en motorvägsbro på en passerande bil. En dansk kvinna i bilen skadades allvarligt.

Händelsen inträffade i maj nära gränsstaden Padborg, på den tyska sidan. Den tunga stenen for in genom framrutan, träffade kvinnan och fortsatte ut genom bilens bakruta.

Förutom mordförsök åtalas männen för vållande till grov kroppsskada och en rad andra brott. De riskerar att dömas till uppemot tio års fängelse i en domstol för ungdomar. Männen har erkänt att de kastat ned stenblock på motorvägen flera gånger.

Polisen har inte kunnat påvisa något samband med en liknande händelse på den danska ön Fyn 2016, då en tysk kvinna dog och hennes make skadades allvarligt efter att deras bil träffats av ett 30-kilos stenblock på Langesøvej-bron.

TT