1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Assad utlovar amnesti för desertörer

Män som har deserterat från eller vägrat att rycka in till den syriska armén utlovas amnesti. Under några månaders tid kommer de att kunna komma tillbaka och anmäla sig för tjänstgöring - utan straff, säger Syriens president Bashar Al-Assad.(TT)
Publicerad 9 oktober 2018

Män som har deserterat från eller vägrat att rycka in till den syriska armén utlovas amnesti. Under några månaders tid kommer de att kunna komma tillbaka och anmäla sig för tjänstgöring - utan straff, säger Syriens president Bashar Al-Assad.

Rädslan för att behöva göra värnplikt för regimen, eller för bestraffning om man inte gör det, är enligt hjälporganisationer en av de främsta anledningarna till att flyktingar inte vill återvända till det krigshärjade landet.

Al-Assad säger att amnestin kommer att gälla desertörer både i och utanför Syrien. Personer i Syrien får en tidsfrist på fyra månader och personer utanför får sex månader.

Runt fem miljoner människor har tvingats på flykt i det syriska inbördeskriget sedan det startade 2011 och en halv miljon människor har dött. Amnestin gäller inte personer som har gjort motstånd mot Assad-regimen eller som har anslutit sig till rebellerna.

TT