1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Två år sedan MH 370 försvann

Vart det malaysiska MH 370 tog vägen är fortfarande ett mysterium. Två år efter att planet försvann över Siamviken kräver både anhöriga och experter att sökandet fortsätter. - Det är ett måste att hitta planet, säger flygsäkerhetsexperten Hans Kjäll. Ett enda stycke av planet har hittats.(TT)
Publicerad 7 mars 2016

Ett enda stycke av planet har hittats. En liten bit av vingen påträffades på ön Réunion i september förra året: Sedan dess har flera misstänkta föremål hittats, men det har inte gått att bevisa att de kommer från planet. I förra veckan upptäcktes en vrakdel på en strand i Moçambique, men Hans Kjäll, flygsäkerhetsexpert, tror inte att den tillhör flight MH 370.

””

Brand bakom?

Teorierna kring vad som låg bakom haveriet, som inträffade när planet var på väg till Peking från Kuala Lumpur, har gått isär. Malaysiska myndigheter tror på sabotageteorin och på nätet finns en uppsjö av mer eller mindre trovärdiga förklaringar. Den teori som enligt Hans Kjäll är mest gångbar är den om de 200 kilo litiumbatterier som fanns ombord på planet.

””

Enligt Hans Kjälls teori tappade piloten kontroll över planet som då tog sig upp på högre höjd och stabiliserade sig. Där flög det vidare innan det svängde ut över Indiska oceanen och försvann.

Svarta lådan

Ju längre tiden går desto mindre är chansen att få reda på vad som faktiskt hände. Men "den svarta lådan" kan enligt Hans Kjäll fortfarande vara till viss hjälp om den återfinns.

””

Två år efter katastrofen strömmar nu stämningsansökningar in från passagerarnas anhöriga. Dagen före tvåårsdagen på tisdagen, samtidigt som tidsfristen för att stämma bolaget går ut, lämnade anhöriga till tolv passagerare in stämningsansökningar.

””

TT