1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Viktig trepoängare för Växjö

Några minuter i andra perioden gick allt Växjös väg. Till slut blev det 3-2 hemma mot HV71 och fortsatt bra läge i jakten på en kvartsfinalplats i SHL-hockeyn. Ett slumpmål signerat Richard Gynge gav Växjö ledningen i mitten av andra perioden i Smålandsderbyt mot HV71.(TT)
Publicerad 1 mars 2016

Ett slumpmål signerat Richard Gynge gav Växjö ledningen i mitten av andra perioden i Smålandsderbyt mot HV71. Men det var en händelse strax efteråt som fick avgörande betydelse för matchen. HV-forwarden Mattias Tedenbys huvudtackling mot Liam Reddox efter 14.20 gav fem minuter i utvisningsbåset och matchstraff.

Ett par minuter hade Växjö utnyttjat överläget och med två snabba mål av Alexander Johansson och Joakim Hillding gått fram till 3-0.

Men Växjö höll på att slarva bort trepoängaren när HV71 fick till två reduceringar. Båda kom genom Oscar Sundh och plötsligt blev det nerv i matchen.

Växjö höll dock undan och har häng på lagen ovanför slutspelsstrecket med lika poäng som Färjestad och en mindre än Djurgården. HV71 är i stort sett klart för spel i åttondelsfinaler.

””
””

TT