1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Växjös revansch på Malmö fortsätter

Våren 2017 skapade Malmö eko i hockey-Sverige genom att slå ut seriesegraren Växjö i SM-kvartsfinalen. Men smålänningarna har fått, och fortsätter att ta, revansch. Seger med 1-0 i lagens första möte för säsongen innebär att Växjö nu har åtta raka segrar i tävlingsmatcher mot Malmö.(TT)
Publicerad 11 oktober 2018
””

Fröberg är en av få målfarliga spelare i Växjö så här långt i höst. Powerplaymålet, som kom på ett välriktat direktskott efter en fin sidledspassning signerad Austin Ortega, drygt halvvägs in i första perioden betydde Fröbergs andra mål och skön ledning för Växjö efter såväl jämna som kvalitetsfyllda inledande 20 minuter.

””
””

Bortdömt nickmål

Martin Lundbergs nickmål i den andra perioden hade varit ursnyggt om det handlat om en fotbollsmatch men nu fick Växjöbacken finna sig i att hans huvudspel blev bortdömt.

Malmö fick inleda den tredje perioden i spel fem mot tre i hela 1.39 och bättre möjlighet till kvittering är svår att tänka sig. Men Växjöförsvaret täckte det ena skottet efter det andra och lyckades freda sin målbur.

””

Fasths andra nolla

Knappt sju minuter in i perioden blev ännu ett Växjömål bortdömt efter videogranskning, den här gången efter att laget gått hårt åt målvakten Nihlstorp innan man tryckte in pucken. Men det betydde ingenting då Viktor Fasth i två raka SHL-matcher sett till att hans lagkamrater bara behövt göra ett mål för att vinna.

””
””

För första gången den här säsongen har förra årets suverän Växjö skapat en svit av vunna tävlingsmatcher. CHL-matchen mot Cardiff inkluderad bär regerande mästarlaget nu en ryggsäck innehållande tre raka fullpoängare. Lagets nästa match innebär ny kamp mot Malmö, denna gång i Malmö.

””

TT