1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Vasaloppsfavoriten har VM-tankar

Först en seger i Vasaloppet. Därefter öppnar han dörren för comeback i landslaget - med sikte på VM i Lahtis kommande vinter. Daniel Richardssons skidkarriär går in i ett spännande skede. Daniel Richardsson börjar tröttna på att staka och längtar tillbaka till en annan slags skidåkning.(TT)
Publicerad 2 mars 2016

Daniel Richardsson börjar tröttna på att staka och längtar tillbaka till en annan slags skidåkning.

””

Inom långsloppscupen Ski Classics handlar förhandssnacket inför Vasaloppet om tre huvudfavoriter: norrmännen Petter Eliassen och Tord Asle Gjerdalen samt den snart 33-årige Daniel Richardsson, bosatt i Östersund.

Många har noterat hur Daniel Richardsson utvecklats till en långloppsåkare av klass.

Richardsson berättar att allt han gjort sedan våren 2015 har varit inställt på Vasaloppet 2016. Från sommarens stakträningar för att klara att hålla tempot på blanka skidor utan fästvalla, till taktiklektionerna i samband med vinterns tävlingar i långloppscupen.

Tränat stenhårt

Nu avslöjar Daniel Richardsson att superhelgen i februari, där han både åkte lördagens femmil i Holmenkollen och söndagens Kaiser Maximilian Lauf över 65 kilometer, var ett led i förberedelserna inför Vasaloppet.

””

De senaste veckorna har han tränat stenhårt hemma i Östersund. Mellan åtta och nio mil varannan dag.

””

Vill åka offensivt

Daniel Richardsson kan sträckan mellan Sälen och Mora. Han har åkt den tidigare och 2012 kom han fyra, bara någon meter efter segraren Jörgen Brink.

Nu har han gjort klart sin plan för årets lopp. Han vill inte avslöja detaljer, men säger:

””

När Vasaloppet är över kommer Richardsson att tänka alltmer på nästa års VM i Lahtis. Han öppnar dörren för landslaget och en VM-satsning.

””
””

TT