1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Vann världscupfinalen - tvåa totalt

Emma Dahlström avslutade världscupsäsongen i slopestyle på topp. Svenskan vann den sista deltävlingen, i schweiziska Silvaplana, och slutade därmed tvåa i sammanlagda världscupen. "Det känns skönt att få avluta världscupsäsongen med en seger.(TT)
Publicerad 4 mars 2016

Emma Dahlström avslutade världscupsäsongen i slopestyle på topp. Svenskan vann den sista deltävlingen, i schweiziska Silvaplana, och slutade därmed tvåa i sammanlagda världscupen.

"Det känns skönt att få avluta världscupsäsongen med en seger. Jag kvalade som femma men i finalen fick jag till ett bra första åk som gav 82 poäng och det räckte till segern", säger Dahlström i ett pressmeddelande.

Norskan Tiril Sjåstad Christiansen vann totala världscupen på 345 poäng, vilket är 45 poäng mer än vad Dahlström skramlade ihop.

"Det är tredje året i rad som jag är på pallen i totalen vilket är ett kvitto på att jag håller en jämn nivå", säger Dahlström.

På herrsidan slutade Jesper Tjäder på femte plats i VC-finalen. I totala världscupen blev han tolva. Schweizaren Andri Ragettli vann både deltävlingen i Silvaplana och den totala världscupen.

TT