1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Uppgifter: Northug utanför Norges premiärtrupp

Enligt norska NRK petas Petter Northug från den norska truppen till världscuppremiären i Kuusamo den 24-25 november. I Kuusamo kommer herrarna att tävla i sprint och 15 kilometer klassisk stil. Nio herrar ska ha fått beskedet att de är med i truppen:(TT)
Publicerad 5 oktober 2018

I Kuusamo kommer herrarna att tävla i sprint och 15 kilometer klassisk stil. Nio herrar ska ha fått beskedet att de är med i truppen:

Martin Johnsrud Sundby (15 km), Didrik Tönseth (15 km), Hans Christer Holund (15 km), Simen Hegstad Krüger (15 km), Eirik Brandsdal (sprint), Pål Golberg (sprint), Sindre Björnestad Skar (sprint), Sondre Turvoll Fossli (sprint). Emil Iversen ska ha fått klartecken att åka båda distanserna.

Dessutom har Johannes Hösflot Kläbo och Martin Löwström Nyenget varsin friplats som regerande mästare i världscupen samt den Skandinaviska cupen.

Northug har några år med tuffa resultat bakom sig, och i våras återvände han till det norska landslaget efter fem år av träning på egen hand. Men trots att han inte är uttagen lever hoppet om en plats i truppen till premiären fortfarande för 32-åringen. Enligt NRK måste han göra bra resultat framöver och konkurrerar med Finn-Hågen Krogh om den sista sprintplatsen.

TT