1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Vindheim i huvudrollen när MFF slog Besiktas

Ett inlägg som seglade i mål och en ordnad straff. Norrmannen Andreas Vindheim spelade huvudrollen när Malmö FF slog Besiktas i Europa League med 2-0 på hemmaplan. - En fantastisk känsla, säger 23-åringen efter MFF:s första seger i gruppen.(TT)
Publicerad 4 oktober 2018

I Europa League-premiären borta mot belgiska Genk hade Malmö FF inte mycket att sätta emot (0-2). För att kunna utmana om att gå vidare från gruppen var skåningarna därför i behov av att ta poäng hemma mot den turkiska storklubben Besiktas.

Ett Besiktas som under den förra Europasäsongen vann sin grupp i Champions League (utslaget i åttondelsfinal). En turkisk storhet som våren 2017 spelade kvartsfinal i Europa League. En klubb som har den forna Real Madrid-stjärnan Pepe och kroaten Domagoj Vida, som spelade VM-final i somras, i backlinjen och som har råd att starta med nederländaren Ryan Babel och portugisen Ricardo Quaresma på bänken.

"Var väl självmål"

Det brydde sig inte norrmannen Andreas Vindheim om. MFF:s så kallade "wingback" på högerkanten såg till att Malmö i allra högsta grad är med i kampen om de översta platserna i gruppen.

I den 53:e minuten slog Vindheim ett inlägg från sin högerkant som - via vänsterbacken Caner Erkin - seglade i mål bakom Besiktasmålvakten Loris Karius. Målet bedömdes senare som ett självmål.

””
””

"En klassmålvakt egentligen"

Målet var en ny tabbe av tysken Karius som i våras, när han spelade för Liverpool, svarade för två stora misstag när Real Madrid vann Champions League-finalen.

””

Något speciellt snack om att Karius kan svara för misstag har dock inte MFF-spelarna haft.

””

Med knappa kvarten kvar att spela klev 23-åringen från Bergen återigen in i huvudrollen. Då löpte han igenom i djupled och revs ner av Erkin.

””

Öppet i gruppen

Straffen satte lagkaptenen Markus Rosenberg säkert mitt i mål bakom Karius. Resultatet var inte på något sätt ologiskt. Första halvlek var jämn, men i andra akten tog MFF över mer och mer. Besiktas hade dock sina chanser, men hemmamålvakten Johan Dahlin svarade för flera högklassiga räddningar. Framför allt i första halvlek

””

Norska Sarpsborg skrällde samtidigt mot Genk (3-1) hemma och nu är grupp I helt öppen. Alla fyra lag står på tre poäng och med samma målskillnad. Närmast väntar ett dubbelmöte med Sarpsborg för MFF - borta den 25 oktober och hemma den 8 november.

””

TT