1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Thoresen gillar inte nytt upplägg

Patrick Thoresen lyfts fram som slutspelets bäste spelare av sina spelarkollegor. Det hoppas han också bli - bara laget tar sig dit. Djurgårdsstjärnan är inte helt bekväm med SHL:s nya slutspelsupplägg. - Jag tycker bättre om den gamla modellen där de åtta bästa går till slutspel, säger han.(TT)
Publicerad 9 mars 2016
””

Många håller med honom. Djurgårdens tränare Hans Särkijärvi och Färjestads Tommy Samuelsson hade samma åsikt efter lagens möte i tisdags, men SHL:s ledning ville i samband med utökningen till 14 lag att fler än åtta skulle få spela slutspel.

I fjol gick det som nu kallas åttondelsfinaler under benämningen "play in" och var ett slutspelskval.

Nu är det en del av slutspelet. Åttondelsfinalerna avgörs bara i bäst av tre matcher, jämfört med resten som avgörs i bäst av sju.

Ett faktum som redan där drar ned slutspelskänslan. Thoresen tycker bäst av tre i slutspel känns konstigt.

””

I den andra åttondelsfinalen möts Örebro och HV71.

Extra väg

Djurgården var bara 30 sekunder från att nå en direktplats till kvartsfinal och blev sista grundserieomgångens stora förlorare - trots 4-2-segern mot Färjestad.

””

Den norske stjärnforwarden har i en enkät som tv-kanalen CMore gjort bland 56 SHL-spelare - fyra från varje lag - röstats fram som den bäste spelaren i slutspelet.

””
””

Siktar på guld

Thorensen blev KHL-mästare med SKA S:t Petersburg förra säsongen och siktet är högt ställt:

””

Slutspelet kan bli det sista Thoresen gör i Djurgården. I helgen skrev Aftonbladet att Thoresen sagt upp sitt kontrakt då familjen ska flytta hem till Norge i sommar. Själv förnekar han att han sagt upp kontraktet:

””

TT