1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Sverige klart för final i Nations Cup

Efter VM-silvret i USA är Sverige i en ny stor final - och det utan flera av stjärnorna. Det unga svenska laget fick fyra fel och är delad trea, tillsammans med Belgien och Nederländerna, inför Nations Cup-finalen i Barcelona på söndag. "Alla hästarna hoppade så bra.(TT)
Publicerad 5 oktober 2018

Efter VM-silvret i USA är Sverige i en ny stor final - och det utan flera av stjärnorna.

Det unga svenska laget fick fyra fel och är delad trea, tillsammans med Belgien och Nederländerna, inför Nations Cup-finalen i Barcelona på söndag.

"Alla hästarna hoppade så bra. Det känns fint inför fortsättningen", säger förbundskapten Henrik Ankarcrona till Svenska ridsportförbundet.

Tre av silverlagets ryttare, Fredrik Jönsson, Malin Baryard Johnsson och Henrik von Eckermann, fick lämna plats för "framtidsnamn": Jonna Ekberg, 28, Stephanie Holmén, 27 och Irma Karlsson, 25. Kvar som ankare var Peder Fredricson, och det var med debuterande hästen Catch Me Not som den rutinerade 46-åringen ordnade den felfria avslutningen som till slut gav Sverige en plats i världsfinalen.

På söndag ställs Sverige mot kvalhoppningens sju bästa lag: Italien (ett fel), Österrike (ett fel), Belgien (fyra fel), Nederländerna (fyra fel), Irland (fem fel), Frankrike (åtta fel) och Schweiz (åtta fel).

TT