1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Stukat Arsenal inför stormötet

Två raka förluster har gjort vägen till en titel längre och svårare för ett stukat Arsenal. Nu kommer dessutom kritik internt: - Vi saknar en speciell hunger, säger anfallsstjärnan Alexis Sanchez inför det heta derbyt mot Tottenham.(TT)
Publicerad 4 mars 2016

Som om inte förlusterna vore nog kom ett nytt bakslag på fredagsmorgonen. Då bekräftade managern Arsène Wenger att målvakten Petr Ä?ech är skadad och blir borta i tre-fyra veckor.

I stället ersätter colombianen David Ospina. Även mittbacken Laurent Koscielny missar derbyt.

Arsenal har två raka förluster i ligan (Manchester United och Swansea), tre raka med Champions League-nederlaget mot Barcelona inräknat, och fyra raka utan seger med 0-0-resultatet i FA-cupen mot Hull.

Chansen till pokaler är på väg att ryka all världens väg.

"Saknar självförtroende"

Ska Arsenal kunna bryta sin tolv år långa Premier League-titeltorka krävs ett bra resultat i bortaderbyt och toppmötet mot Tottenham på lördagen. Arsenal är på sin tredjeplats sex poäng bakom ledande överraskningen Leicester, och tre bakom tvåan Tottenham, med tio omgångar kvar att spela.

””

Klivit ur skuggan

Arsène Wenger har spenderat runt 70 miljoner pund, motsvarande cirka 850 miljoner kronor, på värvningarna av spelfördelaren Mesut Özil och Alexis Sanchez. Nu ifrågasätts han på nytt för oförmågan att vinna.

Tottenham har levt i skuggan av sin rival från norra London i 20 år, men är nu före i tabellen och har chansen att vinna sin första ligatitel sedan 1961. Inför derbyt har det lyfts fram att Arsenals spelare har mer rutin att hantera pressen i toppmatcher än vad Tottenhams har. Något som fått managern Mauricio Pochettino att reagera:

””

TT