1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Sjarapova tog meldonium

Den ryska tennisstjärnan Maria Sjarapova har testat positivt för dopning. - Jag gjorde ett enormt misstag, säger 28-åringen på en presskonferens i Los Angeles. Den förra världsettan testades under Australian Open i Melbourne i januari.(TT)
Publicerad 7 mars 2016

Den förra världsettan testades under Australian Open i Melbourne i januari.

Enligt Sjarapova har hon använt den förbjudna substansen meldonium - samma ämne som den svenska löparstjärnan Abeba Aregawi testade positivt för i januari.

””

Tennisstjärnan kunde inte säga något om vilka följder hennes dopningsbrott får men sade att hon samarbetar fullt ut med Internationella tennisförbundet ITF.

Utvecklat i Lettland

Hjärtmedicinen meldonium utvecklades i Lettland och inkluderades på Internationella antidopningsbyrån Wadas svarta lista den 1 januari i år - efter att ha varit på bevakningslistan i ett år - och Sjarapova hävdar att hon har använt medlet sedan 2006.

””

Ryskan säger att hon inte kontrollerade listan med förbjudna preparat inför säsongen - vilken hon fick i ett mejl från Wada den 22 december i fjol.

Fem stora titlar

Sjarapova vann Wimbledon som 17-åring 2004 och tog ytterligare fyra grandslam-titlar. Den senaste tiden har hon störts av en axelskada och på åtta månader har det bara blivit tre turneringar - den senaste Australian Open där hon förlorade i kvartsfinal mot ärkerivalen Serena Williams, USA.

Ryskan ligger sjua på världsrankningen.

TT