1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Peterson mållös efter landslagsuttagningen

Skyttekung i nederländska ligan och nyss uttagen i fotbollslandslaget. Men i bortamötet med mittenlaget Vitesse (0-4) förblev Heracles succéanfallare Kristoffer Peterson mållös för första gången på fem ligamatcher.(TT)
Publicerad 7 oktober 2018

23-åringen från Göteborg har gjort stor succé under inledningen av den nederländska fotbollsligan Eredivisie. Åtta mål på sju seriematcher, varav fem i de fyra senaste, för tabellfyran Heracles gjorde att herrlandslagets förbundskapten Janne Andersson i onsdags tog ut Kristoffer Peterson till nästa veckas landslagssamling.

Men i sin första ligamatch sedan uttagningen, borta mot mittenlaget Vitesse under söndagen, klev Peterson för ovanlighetens skull mållös av planen trots 90 minuters spel. 0-4-förlusten innebar att tabellfyran Heracles åkte på sin andra förlust på åtta omgångar, den första sedan 0-5-matchen borta mot Wilhelm II i slutet av augusti. Det var också blott andra gången den här ligasäsongen som Peterson förblev mållös.

Nästa vecka gör anfallaren sin första A-landslagssamling i samband med att Sverige möter Ryssland på bortaplan i Nations League på torsdag och Slovakien i en träningsmatch på Friends arena fem dagar senare.

TT