1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Oense om Damkronornas avtal: "Lite orättvist"

Avtalet kring Damkronornas ersättning på 800 000 kronor är ännu inte klart. Förbundets förslag handlar om förlorad arbetsförtjänst - men spelarna har själva lobbat för ett dagsarvode.(TT)
Publicerad 9 oktober 2018

Många landslagsspelare tvekade om en fortsättning efter att Sveriges olympiska kommitté, SOK, drog tillbaka sitt ekonomiska stöd. Men en ersättning på 800 000 kronor (för den här säsongen) från ishockeyförbundet och SHL fick många att hoppas på en lättare vardag framöver.

Förhandlingarna mellan spelarfacket Sico och ishockeyförbundet har pågått en längre tid och nu finns ett korrigerat förslag om förlorad arbetsförtjänst som Sico ska ta ställning till ännu en gång.

14-15 spelare aktuella

Landslagschefen Olof Östblom uppskattar att 14-15 spelare i den senaste landslagstruppen har ett jobb, och därmed är aktuella, och att andra spelare tycker annorlunda kring fördelningen av pengarna.

””

"Alla inte nöjda"

Även problematiken kring ersättningsnivå för de som har timanställningar har diskuterats, vilken inte är helt lätt, menar Östblom.

Klara Stenberg på Sico för spelarnas talan. Hon vill inte kommentera detaljer innan avtalet är klart men säger att många spelare säkert kommer att uppfatta det som lite orättvist.

””

TT