1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Sverige kan ta kliv mot OS

Seger mot Schweiz och Sverige är ett stort steg närmare OS. Då ställer Blågult upp med ett nytt mittbackspar - och en nästandebutant på mittfältet. - Självklart är det en jätteviktig match, men det är här man vill vara, säger Josefin Johansson, som kan göra sin första landskamp från start.(TT)
Publicerad 4 mars 2016

Utifrån kan det kanske verka dumt, att riva upp laget som ordnade succéstarten på OS-kvalet genom att slå Norge med 1-0 och byta ut hälften av backlinjen och slänga in en 27-åring med bara två spelade landskamper på mittfältet.

Men, allt tyder på att det är det Pia Sundhage tänker göra.

””
””

Det tuffa spelschemat och hårda underlaget har gjort att förbundskaptenen redan innan OS-kvalturneringen pratade om att knappt någon spelare kommer att kunna spela 90 minuter i samtliga tre kvalmatcher.

Nytt mittbackspar

När Sverige genomförde sin sista träning inför matchen på ett regnigt och ruggigt Stadion Woudestein i Rotterdam såg Jessica Samuelsson ut att få ta hand om högerbacksplatsen i stället för Elin Rubensson. Och Linda Sembrant bildade mittbackspar med Emma Berglund, i stället för med Nilla Fischer som nyligen haft problem med en stukad fot.

””
””

Matchen mot Schweiz kan bli Sembrants tredje 90-minutersmatch på mindre än en vecka. I söndags spelade hon kvartsfinal i franska cupen med klubblaget Montpellier och mot Norge spelade hon hela matchen.

Bra läge

””

Sverige och Nederländerna står efter de första matcherna på tre poäng, Schweiz och Norge på noll. Vinner Sverige även mot Schweiz har laget ett utmärkt läge att knipa OS-platsen som står på spel.

Skulle Norge dessutom slå Nederländerna kan det vid svensk seger till och med räcka med svenskt kryss eller förlust i den sista matchen för att laget ska få åka till Brasilien.

””

TT