1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Fischer: "Fattat ett beslut som mamma"

Som fotbollsspelare lever Nilla Fischer sin dröm i den tyska storklubben Wolfsburg. Det är andra värden i livet som får henne att nästa sommar flytta hem till Linköping. - Ofta fattar jag beslut som fotbollsspelare, nu har jag fattat ett beslut som mamma.(TT)
Publicerad 2 oktober 2018

Hösten har svept in över Sverige och Skåne när Nilla Fischer, 34, kliver in i omklädningsrum nummer 1 vid Olympiafältets plan 5 i Helsingborg. I lätt duggregn och nio grader kyla har landslaget precis avklarat den näst sista träningen inför torsdagens landskamp mot Norge.

””

"Oerhört skönt"

Några timmar tidigare slog värvningsbomben ner: världsbacken lämnar Europa och Wolfsburg för att nästa sommar återvända till Sverige, allsvenskan och Linköping.

””

TT: Hur länge har du gått med tankarna att flytta hem?

””

Fått stå över matcher

Från och med nästa sommar får landslagsbacken, frun Maria Michaela och parets son Neo, som föddes på juldagen i fjol, ett helt annat nätverk hemma i Östergötland. För just den biten har varit ett problem under de senare åren i Tyskland. Exempelvis kunde inte Fischer vara med på Wolfsburgs bortamatch mot isländska Thór i mitten av september eftersom hennes fru var sjuk.

””

Även om skåningen Fischer har gjort åtta säsonger i Malmö (numera Rosengård) var det självklart att det skulle bli Linköping, den senaste svenska klubben hon representerade (2012-2013), vid en hemkomst.

””

"Framstående idrottare"

Hon hyllar också värdegrunden som klubben och tränaren Olof Unogård står för.

””

Olof Unogård själv menar att det är en ära att få jobba med en spelare som Fischer.

””

Stor omställning

Fischer är beredd på att mycket kommer att vara annorlunda i allsvenskan jämfört med storklubben Wolfsburg, som backas upp av storsponsorn Volkswagen.

””

Exempelvis chartrar klubben ett eget flyg till bortamatcherna i Champions League och i Wolfsburg har spelarna tre sjukgymnaster och två läkare som resurser.

””

TT