1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

McDavid: "Kul med uppmärksamhet i Sverige"

Etta i NHL-draften, två raka segrar i poängligan och nu dessutom en monsterlön. Men ökad press? Inte enligt Connor McDavid själv. - Nej, nej. Det är något som jag alltid har behövt hantera, säger Edmontonstjärnan inför NHL-premiären i Göteborg.(TT)
Publicerad 5 oktober 2018

Connor McDavid började spela ishockey redan som fyraåring - sedan föräldrarna ljugit och sagt att han var fem år för att han skulle få börja spela ett år tidigare än normalt.

17 år senare rankas kanadensaren av många som världens bästa ishockeyspelare. Men så har 21-åringen, som valdes som etta i draften 2015, också vunnit poängligan två säsonger i rad.

Det vore med andra ord kanske inte så konstigt om Connor McDavid skulle känna en viss press på sina axlar.

Den frågan skakar han dock av sig snabbt.

””

Börjar i Göteborg

Däremot har laget en viss press på sig inför säsongen. Edmonton har, trots McDavids framgångar, inte haft motsvarande lyckade resultat. För två år sedan tog det stopp i kvartsfinal, i fjol tog sig laget inte ens till slutspel.

Det gjorde att Connor McDavid hann med både VM-spel med Kanada och en Europasemester i maj - en resa han helst undviker i år.

””
””

McDavid skrev förra sommaren på en kontraktsförlängning med Edmonton, värd 100 miljoner dollar (drygt 900 miljoner kronor) på åtta år. På lördagen är det dags att på allvar börja göra rätt för den nya lönen, när Edmonton börjar NHL-säsongen med att möta New Jersey i Göteborg.

””

Svenskt backpar

Det är inget klassiskt rivalmöte som väntar i Göteborg, däremot finns det flera profiler att hålla ögonen på. I New Jersey exempelvis Taylor Hall, som hade en väldigt bra fjolårssäsong och kom sexa i poängligan, och schweizaren Nico Hischier, draftetta förra året.

De som förväntas lyfta klassiska NHL-laget Edmonton till nya höjder är utöver lagkaptenen McDavid bland andra unge tysken Leon Draisaitl - och det svenska backparet Adam Larsson och Oscar Klefbom.

””
””

TT