1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Matchstraff i debuten - nyförvärvet stängs av

Lindsay Sparks fick matchstraff efter en huvudtackling i sin debut för Södertälje borta mot AIK (3-4 efter förlängning) i onsdagens match i ishockeyallsvenskan. Den 28-årige kanadensaren stängs nu av i fem matcher, meddelar Svenska ishockeyförbundets disciplinnämnd.(TT)
Publicerad 5 oktober 2018

Lindsay Sparks fick matchstraff efter en huvudtackling i sin debut för Södertälje borta mot AIK (3-4 efter förlängning) i onsdagens match i ishockeyallsvenskan. Den 28-årige kanadensaren stängs nu av i fem matcher, meddelar Svenska ishockeyförbundets disciplinnämnd.

"Tacklingen är vårdslös och ledde till skada. Förseelsen bör därmed föranleda en avstängning", skriver disciplinnämnden i sin dom.

"Det här är första gången jag blivit borttagen från en match, jag är ingen ful eller våldsam spelare", säger Sparks i ett uttalande.

Forwarden, som bland annat spelat i nordamerikanska farmarligor de senaste säsongerna, fanns inte med i 3-6-förlusten hemma mot Leksand under fredagskvällen och är aktuell för spel först borta mot Västerås den 19 oktober.

TT