1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Lundqvist om byggstöket: "Tror det kan gå fort"

Han fick chansen att byta lag - i stället valde Henrik Lundqvist, 36, att stanna kvar i ett New York Rangers som bygger om. Men tro inte att han gett upp drömmen om att vinna Stanley Cup. - Jag tror det kan gå fort.(TT)
Publicerad 2 oktober 2018

Det var i början av februari, mitt i kampen för att nå slutspel, som ledningen för den klassiska klubben meddelade att man tagit beslutet att genomföra en generationsväxling och bygga om.

Ledningen hade tappat tron på att dåvarande lag skulle kunna vinna Stanley Cup åt Rangers.

Stjärna efter stjärna skeppades i väg. När säsongen var över avslöjade tidningen New York Post att även Henrik Lundqvist fått erbjudandet att lämna.

När TT träffar Lundqvist dagarna före NHL-premiären i klubbens träningsanläggning i förorten Tarrytown, drygt fyra mil norr om Manhattan, berättar han om erbjudandet som han tackade nej till:

””

"Vill vinna här"

Andra stjärnor som Rick Nash, Boston, Ryan McDonagh och J.T Miller, Tampa Bay, tog chansen och lämnade för klubbar med stor segerpotential. Inte Lundqvist, Sveriges genom tiderna bäste hockeymålvakt som vunnit OS- och VM-guld, men saknar en Stanley Cup-titel:

””
””

Snabba resultat

TT: Känner du någon oro åldersmässigt för att tiden inte ska räcka till?

””

Samtidigt erkänner han att osäkerheten inför vad som komma skall - Rangers startar hemma mot Nashville natten till fredag svensk tid - inte varit så stor sedan hans rookiesäsong för 13 år sedan.

Då handlade osäkerheten för en ung talang från Frölunda om han skulle klara av att slå sig in som förstemålvakt i NHL. Succén blev monumental - och det var då smeknamnet "The King" kom.

"Inte samma förväntningar"

Nu handlar tankarna om lagets slagstyrka. Han har större tro på det nya laget än expertisen som i allmänhet tror på en jobbig säsong utan slutspel.

””
””

TT