1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Liverpool: Sterling till Man City

Affären har varit mer eller mindre klar sedan i helgen - och nu bekräftar även Liverpools manager Brendan Rodgers: Raheem Sterling lämnar klubben för spel i Manchester City. "Det är enkelt.(TT)
Publicerad 13 juli 2015

Affären har varit mer eller mindre klar sedan i helgen - och nu bekräftar även Liverpools manager Brendan Rodgers: Raheem Sterling lämnar klubben för spel i Manchester City.

"Det är enkelt. Vi har en överenskommelse med en annan klubb för en övergång gällande Raheem, om han klarar den medicinska undersökningen", sade Rodgers på en presskonferens.

Enligt uppgifter i brittisk press betalar Manchester City 49 miljoner pund, motsvarande 640 miljoner kronor, för 20-åringen.

Liverpool har tidigare under sommaren förkastat två bud från City på Sterling. 20-åringen, vars nuvarande avtal med Liverpool löper ut 2017, har tidigare nobbat en löneförhöjning till 100 000 pund (1,3 miljoner kronor) i veckan. Han följde inte med "Pool" på lagets försäsongsturné till Asien och Australien, trots att han var uttagen i truppen.

Sterling kom till Liverpool från Queens Park Rangers som 15-åring och har därefter gjort totalt 23 mål på 129 tävlingsmatcher. I engelska landslaget har det blivit ett mål på 16 landskamper.

TT