1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Kroatiens drag: Toppar med stjärnor?

Kroatien har ett hemligt kort i rockärmen inför U21-avgörandet. Sveriges förbundskapten räknar med att möta a-landslagsstjärnor på måndag. - De har den möjligheten, säger Håkan Ericson. Ungdomsfotboll handlar om något större än bara tillfälliga matchresultat, brukar det heta.(TT)
Publicerad 7 oktober 2016

Ungdomsfotboll handlar om något större än bara tillfälliga matchresultat, brukar det heta. Men alla sådana floskler kasseras på måndag.

Sveriges U21-landslag tar emot Kroatien i en sista avgörande match, där endast en vinst garanterar en plats i det kommande mästerskapet i Polen. Och medan Sverige ger chansen till spännande 17-åringar som Joel Asoro och Alexander Isak verkar Kroatien gå en klart mer etablerad väg.

Kroatien kommer flytta ner spelare som har åldern inne från a-landslaget för att toppa laget, misstänker Sverigelägret.

"De som inte startar flyttas"

””

Kroaternas a-lag spelar sin andra VM-kvalmatch mot Finland på söndag, medan deras enda U21-match under landslagsuppehållet spelas på måndag. De hade till skillnad från Sverige redan spelat nio av tio kvalmatcher inför uppehållet.

Ett närmast givet namn är Napolis Marko Rog, som har kämpat till sig en a-lagsplats efter att ha imponerat i U21-kvalet. Men det finns klart större hot som passar in i ålderskategorin. Mittfältsesset Mateo Kovacic, Real Madrid, och backlöftet Tin Jedvaj, Bayer Leverkusen har båda åldern inne. Ett annat namn är tidigare Barcelona-diamanten, 20-årige Alen Halilovic, som petades från Kroatiens a-landslagstrupp den här gången.

Inte alltid positivt

Håkan Ericson vill inte bedöma huruvida det är rätt eller fel tillvägagångssätt, men konstaterar att det inte behöver vara en solklar fördel att spela med etablerade stjärnor på ungdomsnivå.

””
””

TT