1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Karlskrona fortsätter vinna

Förra säsongens särklassiga jumbo Karlskrona har presterat en säsongsinledning som har överraskat de flesta. 4-1 hemma mot Rögle innebar fjärde raka segern och en placering som tvåa i den haltande SHL-tabellen.(TT)
Publicerad 7 oktober 2016

Förra säsongen tog Rögle full poäng och släppte bara in ett enda mål under två matcher i Karlskrona. Detta besök blev inte lika lyckat. Första perioden var knappt fem minuter ung då Karlskronas flitige målskytt Mattias Guter siktade in sig i spel fem mot fyra och handledsskottet nådde nätet bakom en lika skymd som chanslös målvakt Lars Volden.

””

Karlskrona fortsatte att lysa av självförtroende och skapade chanser till utökad ledning men Rögle, som kom till spel med en lång skadelista, visade ingen uppgivenhet och slitet belönades med målmässig utdelning då Kevin Marshall kvitterade.

Perfekt tajming

Sedan kom det där sköna målet med perfekt tajming som ofta görs av lag som är inne i en framgångsperiod. Karlskrona vände spelet snabbt i numerärt underläge och Joachim Rohdin gjorde 2-1 bara sekunder innan första paus. Ett mål lika behagligt att få med sig som det är tungt att få emot sig när man har lite uppförsbacke för stunden. När sedan Alexander Bergström en stund efter nämnda paus inte visade sitt gamla lag någon barmhärtighet var Karlskrona i tvåmålsledning och greppet kopplat.

””

Holmqvist bra

Rögle kämpade för att få kontakt men när man närmade sig målet visade Johan Holmqvist varför hans målvaktskollega Johannes Jönsson oftast får sitta på Karlskronas bänk trots fyra hållna nollor sedan försäsongen startade.

””

Rögle har möjlighet till snabb revansch då lagen möts igen i Ängelholm redan under lördagen. Alexander Bergström vill förstås annat och han har klart för sig vad som gäller.

””

TT