1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Hammarby bryter med Aregawi

Hammarby Friidrott bryter samarbetet med den dopningsmisstänkte Abeba Aregawi med omedelbar verkan. "Vi har med stor förvåning, sorg och bestörtning mottagit uppgifterna om att Abeba stängts av till följd av ett positivt A-prov.(TT)
Publicerad 1 mars 2016

"Vi har med stor förvåning, sorg och bestörtning mottagit uppgifterna om att Abeba stängts av till följd av ett positivt A-prov. Vår förening har nolltolerans gentemot doping och alla typer av fusk inom vår idrott. Att fortsätta samarbetet med Abeba framgent är otänkbart", säger Ingvar Åström, ordförande i Hammarby IF Friidrott på klubbens nätsida.

Föreningen skriver att den senaste tidens turbulens kring Abeba Aregawi, som kretsat runt Skatteverkets utredning av hennes deklarationer och nu även misstanken om dopingbrott, har föranlett klubbledningen att avhålla ett extra styrelsemöte.

"Styrelsens beslut grundar sig inte enbart på misstanken om att hon använt otillåtna preparat utan även på den för oss nya utsagan om att hennes intention aldrig varit att bosätta sig i Sverige samt hennes bristande engagemang i vår förenings tävlingsverksamhet. Sammantaget har detta föranlett en diskussion inom föreningen om relevansen i att fortsätta vårt idrottsliga stöd. Vårt beslut kvarstår med andra ord, oaktat ett eventuellt negativt svar från B-provet", fortsätter Åström.

TT