1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Guldhjälten tror på nytt U21-EM

Seger mot Kroatien är ett måste för att det svenska U21-landslaget ska ta en direktplats till EM nästa år. De forna blågula U21-hjältarna är inte oroliga. - Absolut tror jag att de kommer att lösa det, säger Ludwig Augustinsson.(TT)
Publicerad 8 oktober 2016

Han har själv fortfarande åldern inne för att spela med det yngre landslaget, men FC Köpenhamn-backen Ludwig Augustinsson - som var en av de mest framträdande spelarna när Sverige vann EM-guld i fjol - har fullt upp med A-landslagets VM-kval.

””

Seger måste

Inför den sista omgången i U21-kvalet har Sverige 21 poäng, precis före tvåan Kroatien och trean Spanien med 20 poäng vardera. Sverige kan endast vara helt säkert på att gå till EM om det blir vinst mot Kroatien i Trelleborg på måndag kväll.

””

Förbundskaptenen Håkan Ericson förväntar sig att Kroatien - vars A-landslag avslutar VM-kvalsamlingen mot Finland på söndagen - kommer att toppa laget inför matchen och kalla ner några stjärnor, som Mateo Kovacic, Real Madrid, och backlöftet Tin Jedvaj, Bayer Leverkusen, från seniorerna.

Vill se mer Ericson

Något som knappast är aktuellt för svensk del - seniorlandslaget VM-kvalar mot Bulgarien på tisdag - men blir det EM-spel vill Augustinsson gärna vara med. Igen.

””

Håkan Ericsons kontrakt med förbundet sträcker sig just nu över ett eventuellt EM-slutspel i Polen nästa år. Augustinsson ser gärna att förbundet förlänger det kontraktet ytterligare - om Ericson själv vill.

””

TT