1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Guld och silver i Laser-EM

Jesper Stålheim har väntat på det stora lyftet. Det kom på Gran Canaria. Med EM-guldet i Laser är även OS-platsen i hamn för den 28-årige KSSS-seglaren. Ett av Sveriges stora OS-hopp, Josefin Olsson, tog silver i Laser Radial. Jesper Stålheim har länge stått i en klass för sig i svensk Laser.(TT)
Publicerad 4 mars 2016

Jesper Stålheim har länge stått i en klass för sig i svensk Laser. Men 2015 var en vågdal, 16:e och 17:e plats i VM respektive för-OS räckte inte för att övertyga landslagsledningen och Sveriges olympiska kommitté om en OS-biljett. De är ju en plats bland de åtta som gäller som kriterium.

Med EM i Las Palmas kom kvittot på att han är en man för Rio.

””
””

Taktiskt stöd

Med den OS-rutinerade Johan Barne som extraresurs har Stålheim fått taktisk hjälp som har gett resultat.

””

"Det känns jäkligt bra. Det har verkligen varit en comebackregatta. Det känns helt enkelt underbart", säger Stålheim i ett pressmeddelande.

Missade guldet

Stålheim och Olsson låg båda på andra plats inför fredagens avslutande seglingar. Stålheim klättrade i resultatlistan under veckan och tog ledningen inför den sista seglingen och höll undan till guld. Olsson hade också ledningen inför sista seglingen i Laser Radial, men kunde inte hålla nederländska OS-tvåan Marit Bouwmeester bakom sig.

"Jag hade chansen. Det var en bra regatta, men ett tråkigt slut. Det känns lite som en besvikelse", säger Josefin Olsson om sitt EM.

””

TT