1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Frölunda bröt Malmös vinstsvit

Malmö gick bet i jakten på fjärde raka vinsten i SHL. I stället snodde Frölunda åt sig poängen på bortaplan. - Vi ville trycka till Malmö, säger tränaren Roger Rönnberg i C More efter 2-1-segern. Samtliga Frölundas matcher den här säsongen har slutat med uddamålet.(TT)
Publicerad 2 oktober 2018

Samtliga Frölundas matcher den här säsongen har slutat med uddamålet. Så det var ingen skräll att mötet med ett formstarkt Malmö också skulle bli en jämn historia.

Malmö spräckte nollan i slutet av den första perioden när Lars Bryggman kunde stöta in en lös puck framför mål efter att Carl-Johan Lerby dragit i väg ett hårt direktskott.

I den andra perioden var det i stället Frölunda som hittade in bakom Christopher Nilstorp i Malmömålet. Jonathan Sigalet satte kvitteringen, 1-1, efter fem minuter och den tilltänkta poängspelaren Simon Hjalmarsson noterades för sin första poäng i och med assisten.

Många utvisningar

Det var en match med mycket kamp och känslor och hemmalaget drog på sig hela fem tvåminutare i utvisningsbåset i mittenperioden vilket gav Frölunda gott om tid i powerplay. Vid den fjärde i ordningen lyckades inte Malmö stå emot längre.

Veteranen Joel Lundqvist satte 2-1 - ett mål som skulle visa sig vara avgörande.

””

För Malmö var förlusten den andra den här säsongen. Frölunda kunde däremot jubla åt sin fjärde seger och en skön revansch med tanke på att laget åkte ut mot Malmö i kvartsfinalspelet i våras.

Rönnberg nöjd

Tränaren Roger Rönnberg tyckte att det var lagets bästa prestation för året sett över 60 minuter.

””

Han menar att spelarna kändes extra taggade över att möta Malmö och känner att det byggts upp en rivalitet under en tid.

””

TT