1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Fourcade vann trots bommar

Martin Fourcade förvaltade sprintguldet i skidskytte-VM på bästa sätt. Fransmannen tog guld även i dagens jaktstart i Holmenkollen - och legendaren Ole Einar Bjørndalen tog silver igen, hans 42:a VM-medalj. - Jag måste ju avrunda med lika många medaljer som min ålder, sade en leende Bjørndalen.(TT)
Publicerad 6 mars 2016

Fourcade har tagit guld i alla tre VM-distanser så här långt. Han gick ut 17 sekunder före Bjørndalen i jaktstarten, missade ett skott på tredje skjutningen och hade två bom på den sista. Men även Bjørndalen hade en bom på sista skjutningen och fransmannen höll lätt undan till sitt nionde VM-guld.

Trea kom norrmannen Emil Hegle Svendsen, som körde upp sig från 17:e plats.

De två svenskarna som fick köra jaktstarten, Fredrik Lindström och Jesper Nelin, gick ut som 30:e respektive 31:a åkare och var i mål på 34:e respektive 38:e plats.

Norskan Tiril Eckhoff gick ut i ledning i damjakten, men fyra bom på sista skjutningen förstörde allt för norskan som slutade på 17:e plats.

””

Tyskan Laura Dahlmeier sköt prickfritt och belönades med guld.

Svenskan Mona Brorsson skrällde med sjätte plats i sprinten, men hela sju bom sänkte henne till 39:e plats och hon hade lagkamraten Ingela Andersson framför sig på 32:a plats.

TT